A bugás hortenzia nevelése egyszerű

Szponzorált tartalom

Bugás hortenzia

A távol-keleti virágok szépsége előtt mindenki csodálattal adózik. A bugás hortenzia az a virág, amely hazánk klímáját is jól tűri, mondhatni, jól érzi magát nálunk. A hortenzia fajták nagyon közkedveltek itthon is, hiszen dús, feltűnő virágzatukkal fantasztikus látvánnyal ajándékoznak meg.

Ez a kerti virág fajta különösképpen jó választás azoknak, akik olyan növényt keresnek, amely nagyméretű és sokáig díszíti a környezetét. A bugás hortenzia ugyanis másfél méter magasra is megnő, kecsesen ívelt hajtásain júliusban jelennek meg az eleinte krémszínű, majd fehér buga virágzatok. A virágzás szeptemberig eltart, ezalatt a virágok színe zöldre változik, majd kifakulnak.

Noha a bugás hortenzia lombhullató, télen is gyönyörű eleme a kertnek a már elbarnult, de a hajtásokon maradt virágbugákkal. Fogazott szélű levelei ősszel csodaszép sárga és vörös árnyalatot öltenek. A bugás hortenzia nevelése kifejezetten egyszerű. Félárnyékos helyen érzi jól magát, nedves, de jó vízelvezetésű talajban kiválóan fejlődik, és nagyon jó a fagytűrése.