Szalámi készítés otthon: ezek kellenek hozzá

Szponzorált tartalom

Klipszelő

Ki ne imádná a fűszeres, ínycsiklandó, prémiumminőségű szalámit? Egyedül az a probléma vele, hogy sokba kerül. Ennek következtében sokan próbálkoznak az otthoni elkészítéssel, hiszen így lényegesen olcsóbban oldható meg a rendszeres fogyasztása. Rengetegféle kelléket kell beszerezni hozzá. Például, klipszelő fogó egészen biztosan kelleni fog a tökéletes végeredmény érdekében. A bollerbolt.hu weboldalon nyílik lehetőség a megvásárlására. A klipszelő segítségével nem jelent majd problémát a szalámivégek lezárása.

A disznóvágás során is remekül használható, mert bírja a strapát. Egyáltalán nem nehéz a használata, ezért a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Kiválóan zár és az ujjak sem fájnak az alkalmazását követően. Az erős nyéllel rendelkező klipszelő az 50-es, 60-as műbélnél is bevethető, de a marhából kinyert vékony- és vastagbél esetében is remekül használható. Jár hozzá 500 grammnyi klipsz, a feladatok elvégzése érdekében.

Mivel lekerekített széllel rendelkeznek, ezért nem sértik fel a (mű)belet. Körülbelül 300 darab szalámi lezárására alkalmas a csomagban található mennyiség, de kiegészítő jelleggel lehet még belőle rendelni. A klipszelő korrekt áron vásárolható meg a webáruházban. Nem titok, hogy az élet sok más területén is használható. Például, segíthet a kertészkedésnél vagy a drótháló megfogásánál. A háztartásban is szükség van rá, mert könnyebben lezárható vele a mélyhűtőbe szánt zacskó. Persze önmagában egy klipszelő szett nem lesz elég a finom szalámi elkészítéséhez. Érdemes rendelni hozzá akasztóhurkot, mert így nem lesz annyira körülményes a munka. Feltétlenül kelleni fog még húsdaráló, csontfűrész, bárd, kötöző, húskeverő, kolbásztöltő, (mű)bél, hőmérő és fűszerkeverék.

A kezdő böllérek nézzenek utána annak, hogy mire kell odafigyelni a szalámi készítésekor! A klipszelő használatánál is érdemes elővigyázatosnak lenni, nehogy valaki önmagának vagy másoknak sérülést okozzon. A szükséges gyakorlat megszerzését követően, már biztosan tökéletesen fog sikerülni a szalámi.