Beszéljünk róla!

Szponzorált tartalom

cégalapítás székhelyszolgáltatás

cégalapítás székhelyszolgáltatás

A cégalapítás székhelyszolgáltatás egy olyan kifejezés, amely nem egy átlagos teadélután központi témája szokott lenni, azonban mégis érdemes beszélni róla.

A Gross Székhelyben Otthon egy olyan cég, amely immáron tizenéve székhelyszolgáltatással foglalkozik. Először Budapesten nyitotta meg irodáit, majd a Pest megyei iparűzési adómentes Újlengyelben, de szinte az egész országban fellelhető vállalkozásról beszélünk. Feladatai közé tartozik a cégtáblára a cégnév kihelyezés, a hivatalos iratok fogadása, megőrzése, továbbítása, a kényszerintézkedések tűrése.

Az igényes módon kialakított, jól átlátható weboldalon, ahol nem kell megannyi fül mögött keresgélnünk információk után, számos érdekességet és okosságot olvashatunk a cégalapítás székhelyszolgáltatásról.

Elsőnek talán meglepő, de a mai világban egy cégalapítás nem is olyan bonyolult, mint amennyire mi azt gondolnánk. Nem kell megijedni a papírmunkától, a sok egyeztetéstől, sőt még a törvényi szabályozástól sem. Magyarországon roppant egyszerű egy vállalkozás megalapítása, arról nem is beszélve, hogy nem is kerül sokba.

Az elején az ügyvédi díjat kell megfizetni – hiszen az ő személye nélkülözhetetlen ebben a történetben –, illetve a létrehozási díjat, amely 20 ezer forint körül szokott alakulni. A korábban fizetendő 100.000 forintos illetékdíjjal pedig a leegyszerűsített eljárásoknak köszönhetően egyáltalán nem is kell számolni. Egy társas vállalkozást pár tízezerből el lehet indítani, egyéni vállalkozásnál még ennyiről se beszélünk. A kft.-k esetében, ahol a törzstőke több millió forint, ott a teljes összeg befizetésére két teljes év is van.

Az idő is jóval lecsökkent. Korábban két hetet is kellett arra várni, hogy egy cég létjogosultságot kapjon, ma már az adószám megalapítása után két nap alatt megtörténik a cégbejegyzés. További előnyként lehet felsorolni azt is, hogy előre meghatározott iratmintákkal lehet dolgozni, így nincs szükség társasági szerződés elkészítésére. A jogi folyamatok is leegyszerűsödtek, illetve, ha a jövőben módosításra van szükség, az is könnyen megoldható.

Egy cég megalapítása előtt nagyon sok feladat van. Például ki kell találni a cégnevet, az ügyvezetőt, a tevékenységi kört, és ami a legfontosabb, a vállalatnak szüksége van egy bejegyzett székhelyre. Ezen a helyen kell fogadni a hivatalos küldeményeket, a hatóságokat. A törvény nem írja elő, hogy ezen a címen állandó jelleggel ott kell tartózkodni, ezért lehetőség van székhelyszolgáltatás igénybevételére.

A Gross Székhelyben Otthonnál ez a szolgáltatás budapesti székhellyel már néhány tízezer Ft plusz áfától, az újlengyeli IPA mentes székhellyel hasonlóan kedvező áron alakul, mégpedig a cégalapításban való teljes körű asszisztenciával és szükség esetén ügyvédi tanácsadással.