Egy különlegesen szép kúszónövény

Szponzorált tartalom

Kúszónövény

Egy kertésznek sem egyszerű feladat az olyan növények kiválasztása, amelyek sok éven át képesek díszíteni a kertet, az udvart. A kúszónövény kategóriában érdemes szétnézni, hiszen ezek gyönyörű, bódító illatú virágokat hoznak. Egyik ilyen gyönyörűség a csillagjázmin, az erőteljes növekedésű, fás szárú növény.

Őshazája Délkelet-Ázsia, ahol 8-10 méterre is felkúszik, de hazánkban a hajtásai rövidebbek, ovális, zöld-fehér tarka levelekkel. Június végétől kezdődően ontja kis szélmalmokra emlékeztető, ötszirmú, csillag alakú krémesen fehér virágait. Kedveli a világos, napos helyet. Könnyen nevelhető a csillagjázmin, a kártevőkkel szemben ellenálló, mérsékelten fagytűrő, örökzöld kúszónövény.

Kora tavasszal vagy virágzás után alakformáló metszést lehet rajta végezni. A hajtások vágásfelületén fehér tejnedvcsepp jelenik meg, ami bár nem mérgező, azonban ritka esetekben bőrreakciót okozhat. Rácsra vagy támrendszerre futtatható kúszónövény. Illatos virágaival elvarázsol bennünket egész nyáron. Ha lehetősége van rá, szerezze be a csillagjázmint!