Energiatanúsítvány a forró nyári napokra.

Szponzorált tartalom

energiatanúsítvány

energiatanúsítvány

Hogy bírjátok ezt az elképesztő hőséget? Én imádom, hogy végre nyár lett és nem kell dideregni sehol sem. Az az átmeneti időszak nagyon nehéz volt, amikor kinn már egészen jó idő lett, mikor kisütött a nap, benn viszont egy néhány órás ülőmunka esetében is fázni kezdtem. Most viszont az ég-világon semmi ilyen problémám nincs, mert tökéletesen együtt állnak a csillagok, ebből a szempontból is.

Ugyanis az a helyzet, hogy itthon tavaly szigetelték újra a házat és mellé még a nyílászárókat is kicserélték. Ez tudjátok, hogy mit jelent, ugye?! Azt, hogy télen benn marad a meleg, nyáron pedig megtartják a falak a hűvös levegőt, amíg csak tudják. Persze van egy hőszivattyús rendszerünk is, amit előrelátó módon kiépíttettünk és ez egy klímával is össze van kapcsolva többek között. Ezek miatt szükségem is lesz egy új energiatanúsítvány beszerzésére. Sőt, tulajdonképpen nem csak lesz, hanem már most szükségem van, csak eddig kicsit elhanyagoltam ezt a kérdést tróger módon. De most újra felveszem a fonalat és elintézem. Jövőre szeretnénk egy kicsit nagyobb ingatlanba költözni és ahhoz mindenképpen szükség lesz rá. Akkor meg már miért hagynám az utolsó utáni pillanatra ennek az intézését?!

Az e-tanusitas.eu-t találtam, mint potenciális jelöltet arra, hogy ezt a problémámat – mármint, hogy hiányzik az új energiatanúsítvány – gyorsan és könnyen orvosolja. Csak egy telefon és már indul is az egész folyamat. Ahogyan azt a saját weboldalukon is megírták, tényleg ennyi a helyzet: fel kell emelni a telefont és megkeresni őket az igénnyel. Onnantól kezdve pedig már ők vezetik tovább a fonalat.

Az első telefonos megbeszélés alkalmával természetesen adatfelvétel történik: hol és milyen ingatlant szeretne felméretni a megrendelő, ez Budapesten, vagy vidéken található, négyzetméterre nézve mekkora? Milyen dokumentációk, tervrajzok vannak esetlegesen kéznél, mi az, amiket még elő lehet keresni annak érdekében, hogy a helyszíni felmérés a lehető leggyorsabban menjen? Van-e bármilyen nehezítő körülmény a felmérést illetően? Van-e bármilyen különleges igény?

Ha ezekre az általános kérdésekre sikerült megtalálni a válaszokat, akkor jöhet a következő kör. Ez pedig az, hogy konkrétan azzal a kollégával kell egyeztetni, aki az energiatanúsítvány elkészítéséhez szükséges felmérést végzi majd a helyszínen. Ha megvan vele is hamar az időpont, akkor az egész folyamat igazán gyorsan le tud pörögni és akár már napokon belül ott is lehet a háznál.

Az energiatanúsítványhoz készülő felmérés zökkenőmentessége leginkább az előkészületeken és a pontos egyeztetésen zajlik. Ha minden létező tervrajz és dokumentum előkerül, mire a mérnök a helyszínre ér, valamint ő is tud minden esetlegesen adódó nehézségről, akkor senkit sem érhet meglepetés és az egész folyamat nagyon gyorsan tud pörögni.

Onnantól, hogy megvannak a szükséges adatok már csak egy gyors számolás választja el a megrendelőt attól, hogy a kezébe vehesse legalább virtuálisan az energiatanúsítványt. Ezek a számítások az irodában szoktak megtörténni és onnan jön majd az e-mail, vagy indul a futár a kinyomtatott, végleges irattal. Ezt az adás-vételi szerződéskor például mindenképpen vinni kell, különben nem lehetséges a szerződéskötés. Szóval tényleg hasznos dolog nem elfeledkezni arról, hogy ez egy szükséges dokumentum, ha el akarjuk adni az ingatlanunkat és éppen ezért jó, ha az ember időben beszerzi és nem hagyja az utolsó pillanatra. Én az e-tanusitas.eu oldalról fogom megrendelni azt a szolgáltatást, hogy legyen energiatanúsítvány és legyen ingatlan értékbecslés is, mert hogy erre is van náluk lehetőség. Árak a weben, ne hezitáljatok, hanem nézzetek körül!